Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Brutal Vokal Üzerine...

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

    #76
    youtubede war. ama dil farklı anlayabilirsen. ayrıca gitar kusu gibi şan dersi gibi bire bir ders verenler bie war. bu sitede hatta ilan görmüştüm biri pro brutal dersi veriyo.

    Yorum


      #77
      youtubede war. ama dil farklı anlayabilirsen. ayrıca gitar kusu gibi şan dersi gibi bire bir ders verenler bie war. bu sitede hatta ilan görmüştüm biri pro brutal dersi veriyo.
      yo yav iiymiş ama, aslında şan dersi almış biri belki biraz daha aşinalık kazanmış olur ama bilmem biraz gırtlak da gerekir mi yani..

      Yorum


        #78
        gırtlak gerekir tabi. insanın gırtlak yapısı çok önemli şarkı söylemekte. herkes her tarzı söyleyemez. kendini alıştırdığın konuşma şeklin bie çok önemli. diyaframda önemli.

        Yorum


          #79
          diyafram nası olacak peki[:0]

          Yorum


            #80
            gerekenleri bir şekilde kazanabiliyoruz mu asıl soru bu yav, sadece yetenek olduğunu sanmıyorum çalışarak da kıvırabilinmeli

            Yorum


              #81
              evet bir şekilde yapabilirsin.ama incecik sesi olan birinin de brutal yapması zor. scream için gırtlağını ince ünlüleri çıkartarak başlayabilisin. brutal içinde kalın ünlü harfleri. şöylede olabilir. kedi sesi scream, köpek sesi brutal için pratik olabilir.(biraz garip oldu ama)
              birde bu tarz yapınca gırtlağında ilk zamanlarda sorunlar çıkar. sonradan alıştıkça bu sorun ortadan kalkar. bu tarz ile melodik şarkı söylemek zor oluyor ama. opeth in solisti bu konuda istisna. her iki şekile güzel yapıyor.

              Yorum


                #82
                köpekleri kedilere tercih ederim, benzetmen için de aynısını dicem çünkü screamdense brut daha sıcak geliyo bana, artık zamanla ilerleyebiliriz umarım

                Yorum


                  #83
                  *** brutal daha samimi bir tarz. zaten her şeyin ilkleri daha güzel oluyor. scream brutalden türemiş(doğru hatırlıyorsam, şimdi yazarlar yok öyle değil falan...) daha orjinal brutal. inşallah dilediğin gibi müzik yapabilisin.

                  Yorum


                    #84
                    Bir yerde jonathan davisin adı geçmiş burtal diye tamam o adamın sesi güzel olabilir bazı şarkılarının küçük bir kısmındaböürebilir ama kesinlikle brutalın yanından geçemez

                    Yorum


                      #85
                      Ben baba bir brutal vokal söyleyeyim

                      Randy Blythe - Lamb Of God

                      akıllara zarar bir ses var. İlki hariç tüm albümleri dinledim ve adam normal sesini sadece 2-3 cümle kullanıyor.

                      Garip. Başlık brutal vokal ama Lamb of God namına bir şey yok.

                      Yorum


                        #86
                        brutal vokal olayını sevmem dinlemem fakat saygı duyarım
                        ama yer yer scramlar iyidir

                        Yorum


                          #87
                          Mikael Stanne derim ve geçerim =)

                          Yorum


                            #88
                            Cannibal.dan = George Fisher
                            Necrophagist.den = Muhammed Suiçmez
                            Death.den = Chuck Tabi ki.Sıra Dışı vokallerde tek geçerim bu insanları

                            Yorum


                              #89
                              Arkadaşlar Home_in_Despair dediği doğru gibi yani herkezin bir yöntemi vardır. Mesela ben back vocalim mikrofon başına geçmeden önce kola veya vişne suyu içerim. Ya da brutal vocaller ağız da tat bırakacak birşeyler yer veya içer. Brutal ses için insanın o sesi çıkarmaya alışkın olması lazım. Zaten brutal ses çıkarırken kısık sesle çıkartılıyor, ama işte her studyo da çalışamazsınız özel sanhaiser sistemlerinden anlayan birisi olması lazım. Bu da bayağı bir profesyonellik demektir

                              Yorum


                                #90
                                Bu işin tekniği sahne performansı yapmadan önce 2 sene çalışmaktır yoksa rezil olursunuz.2.şarkıda tellerin acıdan zonklar.Bu vokalde önemli unsurlardan 1.si gırtlak pozisyonlarıdır şarkının inişine çıkışına göre pozisyonları vardır.Dümüdüz gırtlakla söylersenir cıbırca konuşmuş olursunuz.2.olay büyük çalışma ister diyafram ve akciğerlerdir.2 sini ne kadar çok geliştirirsenir ses çıkarma uzunluğu ve şiddetini arttırabilirsiniz.Sık sık yüzmek ve dalış yapmak güzel olur(akciğerlerin genişlemesi için) .3.sü sesin boğuklunu ve derinliğini arttırıp azaltmak için yanak dudak ve mikrofonu tutan elleriniz.Mesela mikrofonu ellerinizle kapatıp ses için içte boşluk olurturduğunuzda sesin daha derinden geldiğini duyabilirsiniz.
                                Tavsiyem brutal vokali hızlı olmayan parçalarını dinleyerek başlayın.Ben bir ara günde 5 6 saat dinliyodum.Bence Amon Amarth-death in fire örnek sayılabilir.Sonrası sabır kulakla çıkan sesi dinleyip gırtlağınızı farklı pozisyonlara getirerek sesi yakalamak ve ezberlemektir.İlk zamanlarda gırtlak 1 dk içinde acıcaktır.Ama zaman içerisinde 5 6 dk geldiğinizde sizde şaşırırsınız.
                                Gırtlak için tavsiyeler verilmiş birazını okudum.Soğuk birşey içmek ses tellerini gerer ve daha kalın ses çıkarmanıza yarar ama bunun etkisi 2 dk bulmaz bile bence ses tellerinide yıpratmış olursunuz (ısı değişiminden dolayı).Sigaranın etkiside boğaza gelen dumanın filtrelenmesi için geniz salgısının artmasıdır.Diğer adı balgam oluşturur.Buda ses tellerinin tahrip olmasını önler ama akciğer performansını düşürür.Sağlıklı yolu ise bitter çikolota kare dilimin yarısını yedinizde ağızda yaya yaya gırtlak bir yoğun tükrük salgısı toplanır.Buda sizin 3 4 şarkı söleminizi sağlar arada atıp yola devamda edebilirsiniz.
                                Bunlar bir ara merakımdan dolayı yaptığım çalışmalardır arkadaşlar 2 3 vokal teklifliğide almışlığım olmuştu hatta.Ama genel bir sorun sesin sürekliğidir.Prosesör bu yüzden kullanılır sesin boğukluğu derinliğini ve sürekliğini arttırmak için.Bunu aşmak için sesi fazla yormadan çalışmaktan geçer.**** yaptığım araştırmala sonucunda her vokalde olduğu gibi mikrofon seçimidir.
                                Bu işi sanat olmasa ve inişleri çıkışları olmucak kadar basit olsa bu eleman 15 sn die diye bağramaz
                                Cannibal Corpse-They deserve to die

                                Düzenleyen - UnforgiveN06 on 02/08/2008 06:37:42

                                Yorum

                                Unconfigured Ad Widget

                                Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

                                Trending

                                Collapse

                                Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

                                Çalışıyor...
                                X